chcípání a cukání motoru 1,6 hdi 80 kw

Vše co se týká techniky, zapojení, ND
Odpovědět
kojak777
Příspěvky: 1
Registrován: úte 26. kvě 2015 22:42:54

chcípání a cukání motoru 1,6 hdi 80 kw

Příspěvek od kojak777 »

Zdravím, mám problém. Při jízdě mi nejprve občas - ojediněle cuknul motor a potom auto jelo normálně. postupem času se to zhoršilo tak, že auto po ujetí pár kilometrů normálně při jízdě chcíplo - zhasnul motor. zastavil jsem a normálně jsem nastartoval a jel dál. Po pár stovkách metrech se to opakovalo, několikrát. vždy auto chytlo a jelo dál. Vyměnil jsem palivový filtr. Auto jezdilo 2 dny bez problémů a po dvou dnech opět chcípnutí a to několikrát. Nevíte někdo čím by to mohlo být?????

307 break 1.6 HDi 80 kw, r.v. 2006

čestmír
Příspěvky: 1
Registrován: sob 27. čer 2015 12:08:35

chcípání a cukání motoru 1,6 hdi 80 kw

Příspěvek od čestmír »

Mám406 2.0 Hdi 80kw kombi a stejný problém 6let. dá se stím žít. Když to začlo jezdil jsem po malých servisech, vždy odblokovali kontrolku za 1000kč a po 5km znovu. V brně v peugeotu sem říkal to samí co píšete. Po hodině jsem ještě dodal že když zhasnu motor a vytáhnu klíček, motor ještě cca.3 vteřiny jede. Tenkrát ta součástka stála 8000 až 12000kč.Nepamatuju si jak se menuje, je to nejakej ventil na čerpadle možná zdechák ale nevím, ten je přidřenej. Druhá varianta vyčistit. to stálo 2500kč bez záruky, To bylo asi za hodinovku, seděl sem tam 4hodiny. Do servisu jsem dojel v 10h a ve 12 jsem mněl odjíždět K Plzni, tenkrát jsem byl rád že to auto omarodilo, ve 13h se stala největší havárka na d1 to bylo kolem velikonoc tuším. Takže jsme vyjely v 18h.
. Po tom to cca 3 roky jelo normálně. Teť to řeším tak že z čerpadla vede trubička do střiků taková cca 15cm 3x ohlá. Tu vytáhnu a prostříknu odmašťovačem, i ty holendry z kterých je to sundaný tak vystříkám. Dám to spět a jedu. Někdy kontrolka zhasne hned, nekdy za čas. Ale už to má výkon normální a motor nerabluje. K tomu je varianta dát před filtr ještě jeden průtokovej ale jestli pomůže....... Před dvěma týdny jsem nehal vyměnit filtr, pod nim byly nejaký drobky, ty vytahal stříkačkou a stejně to zase udělalo. Ještě může byt voda v naftě. Onehdá se to stalo známímu na kie sportage. Počítač jim řekl přesně. RGM ventil. V peugeotu mi řekly že počítač je nasměřuje na palivovou soustavu a jinam, ale prej jim neřekne přímo součástku. Ta se hledá vyřazovacím systémem. Snad to pomůže. Jinak auto je paráda. ( nejsem automechanik takže jenom píšu stejný problém)

Odpovědět