Závada elektroinstalace

1998 - ....
Odpovědět
martinec12

Závada elektroinstalace

Příspěvek od martinec12 »

Zdravím,vlastním Peugeot 206,benzín 1.1, koupený v srpnu 2004.(najeto 25500 km)Loni se začala projevovat závada v tom, že vůz nešel odemknout dálkovým ovládáním, zůstávaly svítit kontrolky obou airbagů a krátce po startu se ozvalo pípnutí. Někdy vypadávaly i směrovky - cca po 3 bliknutích přestaly, nebo se po natočení volantu do většího rejdu samovolně spustily stěrače. S příchodem zimy se k výše uvedeným závadám přidala další a to velmi nepříjemná - vozidlo nejde nastartovat. Starter sice točí (dal jsem novou baterku a to i do klíčku s dálkovým ovládáním), ale motor nenaskočí.(při tomto projevu zhasnou všechny kontrolky a nic ve voze kromě starteru nefunguje. Pokud je venku teplo a slunečno, vše funguje jak má. Měl jsem vozidlo 14 dnů v servisu, ale protože bylo teplé počasí, neodhalili nic ani na diagnostice a vše fungovalo. V úterý 31.5. jsem tedy vozidlo přivezl domů a začalo pršet. Večer po 21 hodině již nešlo odemknout dálkovým, ale nastartovalo a včera večer nešlo zas nastartovat. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Děkuji za radu, co s tím.

Jan David

Závada elektroinstalace

Příspěvek od Jan David »

Ahoj, mám pdobnou zkušenost jako ty. asi před týdnem (mám 206 1.4, 55 kW, 3dv.) mi auto odmítlo poslušnost. najeto má 35000 a jednou ráno jsem prostě nenastartoval. nepředcházelo tomu žádné varování. Přišel známej s diagnostiou a zjistil, že čidlo teploty vzduchu hlásí 1 st.Celsia, i když venku bylo 25 a čidlo teploty chladící kapaliny hlásí 0 st.C. říkal, že by to mohlo být tím. tak jsem zavolal jinýmu kámošovi a ten mi řekl, že to sice je možné, ale že tomu moc nevěří. s těmito údaji by podle něho mělo auto nastartovat lépe než jindy, protože si myslí, že je zima. Doporučil mi vyměnit svíčky, což od koupě auta (4 roky) nebylo provedeno. tak uvidíme. Jestli se ti podařilo závadu odstranit, ozvi se čím to bylo. dík. Máte li někdo s touto závadou zkušenosti, ozvěte se. díky

cutkaja

Závada elektroinstalace

Příspěvek od cutkaja »

Ahoj, mně se sami rozsvítí kontrolky i když nemám klíč v zapalování a auto je zamčený. jednou když jsem auto nastartoval a pak jsem vypnul klíček a vytáhl ho ze spínací skříňky, tak kontrolky svítily a auto si běželo vesele dál i bez klíčku. :) Typuji to na vysypanou spínací skříňku, tak se chci zeptat jestli nevíte někdo jak se vyndavá? Předem díky za odpověď :)

Odpovědět