Nejde řadit 2,4 a R

2000 - 2012
Odpovědět
ondrakrajcik
Příspěvky: 2
Registrován: ned 27. lis 2022 9:43:34

Nejde řadit 2,4 a R

Příspěvek od ondrakrajcik »

Ahoj,

měl jsem auto v pneuservisu na přezutí na zimní gumy, normálně jsem s ním dojel domů, zacouvám, zařadím jedničku, vypnu motor. Další den k autu příjdu rozjedu se na jedničku, řadím dvojku a ona zařadit nešla. Tak jsem tam kopl trojku, řadím na čtvrerku a když člověk použil sílu tak jsem čtverku zařadil, pětka šla v pohodě. Pak jsem potřeboval couvat a zpátečka zařadit taky nešla. Ono když hodně na sílu zkouším zařadit dvojku, tak slyším převodovku jak o sebe zuby chrčí, ale nezařadím.

Nestalo se vám to někomu taky? Vůbec netuším jestli je mrtvá převodovka nebo je to nějaká blbost, že se někde povolil šroubek nebo se něco skříplo.

ondrakrajcik
Příspěvky: 2
Registrován: ned 27. lis 2022 9:43:34

Re: Nejde řadit 2,4 a R

Příspěvek od ondrakrajcik »

Tak problém vyřešen. U noh spolujezdce je zámek řadící páky a když jsem tam převážel nějaké věci tak jsem ho těma vecma zamáčkl. Jenže ono se to má zamykat když je zařazená nějaká konkrétní rychlost a já tam měl jinou. A to způsobilo, že tam ten zámek zavazel při řazení některých rychlostí. Naštěstí jsem někde našel klíč a zámek odemkl. Jen je teda naprd, že když do toho spolujezdem štouchne nohou a nechtěně zatlačí, tak musím zase hledat klíč abych to odemkl :-D Zablokovat to proti zamčení bohužel nijak nejde. Ideální by bylo vzít flexu a odřezat tu blbost

Odpovědět